Biuletyn Informacji Publicznej
Urzędu Miejskiego w Makowie Mazowieckim

Wyszukiwarka

Odnośniki

Kalendarium

«czerwiec 2021»
PnWtŚrCzwPtSobNd
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Najbliższe wydarzenia

Brak wydarzeń w wybranym okresie

Przejdź do: www.makowmazowiecki.pl

Treść strony

Zamówienia publiczne

przetarg nieograniczony

Status postępowania: zakończony rozstrzygnięty
Przebieg postępowania
Dostawa artykułów żywnościowych dla szkół i przedszkoli Miasta Maków Mazowiecki
data opublikowania zdarzenia: 2014-11-24 19:15
Typ zdarzenia: ogłoszenie
Data wszczęcia postępowania: poniedziałek 2014-11-24
Data końca składania ofert: wtorek 2014-12-02 godz. 09:00
Szczegółowa informacja:

Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I: Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów cukierniczych Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe: -świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, -foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), -skóra nie oddzielająca się od miękiszu, nie zabrudzona, nie spalona, -miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, -miękisz o właściwym smaku (nie gorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub nie słony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część II : Dostawa przetworów mrożonych. Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy: -Wygląd - owoce lub warzywa czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych. -Smak i zapach w stanie zamrożonym - charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych. -Zdrowotność - owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki. Część III: Dostawa nabiału. Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: a) masło: - barwa jednolita, nieznacznie intensywniejsza na powierzchni, - wygniecenie prawidłowe, - powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, - smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy. b) twaróg półtłusty i tłusty: -smak i zapach czysty, - barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie. c) śmietana: -powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, serwatka barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej, -o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów. d) ser żółty: - bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, - barwa jednolita, e) desery mleczne i jogurty: - opakowania nie uszkodzone, - z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu. Dostarczony towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Możliwość identyfikacji każdej partii wyrobu. Część IV: Dostawa artykułów ogólnospożywczych. Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać: - produkty żywnościowe o długoterminowym okresie przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego, - produkty żywnościowe z krótkim okresem przechowywania, odpowiednio powinny posiadać co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia (np., licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Część V: Dostawa ryb. Ryby powinny posiadać: - przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru - w przypadku ryb świeżych, -zapach neutralny, nie kwaśny, -wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej - a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą - najczęściej są to liczne nieestetyczne ubytki - dokument identyfikacji handlowej. Część VI: Dostawa świeżych warzyw i owoców oraz jaj. Jaja powinny być: -świeże, - klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g), - skorupka o normalnym kształcie, czysta, nie uszkodzona, nie myta i nie czyszczona, - komora powietrzna nieruchoma, o wysokości nie przekraczającej 6 mm, - białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał, - żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał, -tarcza zarodkowa niewidoczna, - zapach swoisty, bez obcych zapachów. Warzywa i owoce powinny być: -świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste, -kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni, -prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam, -średniej wielkości - niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe, -bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał, -wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych, Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń. Część VII: Dostawa świeżego mięsa drobiowego. Wyroby powinny mieć następujące cechy jakościowe: - elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi, - barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła, - zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu, - niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Część VIII: Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego. Wyroby z mięsa powinny posiadać następujące cechy jakościowe: - czystość - mięso czyste, bez śladów, zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione, - konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się, - smak, przydatność, zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy, - zdatne do spożycia, - opakowanie - pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. Część IX: Dostawa wędlin i podrobów. Wędliny i podroby powinny posiadać: - klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, - opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, - przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru, -przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawy towaru..

Metryka

  • autor lub odpowiedzialny za treść: Małgorzata Małkowska
    data wytworzenia informacji: 2014-11-24
  • zdarzenie opublikował: Robert Konarzewski
    data dodania: 2014-11-24 19:09
  • zmodyfikował: Robert Konarzewski
    ostatnia modyfikacja: 2014-11-24 19:11
Załączniki:
  • Ogłoszenie26.79kB
    Ogłoszenie

    Metryka

    • autor lub odpowiedzialny za treść: Małgorzata Małkowska
      data wytworzenia informacji: 2014-11-24
    • załącznik opublikował: Robert Konarzewski
      data dodania: 2014-11-24 19:10
    • zmodyfikował: Robert Konarzewski
      ostatnia modyfikacja: 2014-11-24 19:13
  • SIWZ868.22kB

    Metryka

    • autor lub odpowiedzialny za treść: Małgorzata Małkowska
      data wytworzenia informacji: 2014-11-24
    • załącznik opublikował: Robert Konarzewski
      data dodania: 2014-11-24 19:13
Zawiadmomienie o wyborze oferty
data opublikowania zdarzenia: 2014-12-09 16:00
Typ zdarzenia: wybór najkorzystniejszej oferty

Metryka

  • zdarzenie opublikował: Robert Konarzewski
    data dodania: 2014-12-09 15:03
  • zmodyfikował: Robert Konarzewski
    ostatnia modyfikacja: 2014-12-09 15:08
Załączniki:
[drukuj]