Zamówienia publiczne
Dostawa artykułów żywnościowych dla szkół i przedszkoli Miasta Maków Mazowiecki - przetarg nieograniczony
~~Część I: Dostawa świeżego pieczywa. Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane powinny mieć następujące cechy jakościowe: - świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, - foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), - skóra nie oddzielająca się od miękiszu, nie zabrudzona, nie spalona, - miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, - miękisz o właściwym smaku (nie gorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub nie słony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część II: Dostawa wyrobów cukierniczych. - świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, - foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część III: Dostawa świeżego mięsa drobiowego. Wyroby powinny mieć następujące cechy jakościowe: - elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi, - barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła, - zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu, - niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Część IV: Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego. Wyroby z mięsa powinny posiadać następujące cechy jakościowe: - czystość - mięso czyste, bez śladów, zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione, - konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się, - smak, przydatność, zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy, - zdatne do spożycia, - opakowanie - pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. Część V: Dostawa wędlin i podrobów. Wędliny i podroby powinny posiadać: - klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, - opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, - przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru, - przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 1 0 dni od dnia dostawy towaru
Metryka
- opublikował: Nina Małgorzata Rakowskadata dodania: 2013-12-16 15:15
- Ogłoszenie o zamówieniu (HTML)20.33kB
Metryka
- opublikował: Nina Małgorzata Rakowskadata dodania: 2013-12-16 15:15