Zamówienia publiczne
przetarg nieograniczony
Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I: Dostawa świeżego pieczywa. Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane powinny mieć następujące cechy jakościowe: -świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, -foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), -skóra nie oddzielająca się od miękiszu, nie zabrudzona, nie spalona, -miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, -miękisz o właściwym smaku (nie gorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub nie słony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część II: Dostawa wyrobów cukierniczych. -świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, -foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część III : Dostawa przetworów mrożonych. Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy: -Wygląd - owoce lub warzywa czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych. -Smak i zapach w stanie zamrożonym - charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych. -Zdrowotność - owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki. Część IV: Dostawa nabiału. Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: a) masło: -barwa jednolita, nieznacznie intensywniejsza na powierzchni, -wygniecenie prawidłowe, -powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, -smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy. b) twaróg półtłusty i tłusty: -smak i zapach czysty, -barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie. c) śmietana: -powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, serwatka barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej, -o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów. d) ser żółty: -bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, -barwa jednolita, e) desery mleczne i jogurty: -opakowania nie uszkodzone, -z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu. Dostarczony towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Możliwość identyfikacji każdej partii wyrobu. Część V: Dostawa artykułów ogólnospożywczych. Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać: -produkty żywnościowe o długoterminowym okresie przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego, -produkty żywnościowe z krótkim okresem przechowywania, odpowiednio powinny posiadać co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia (np., licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Część VI: Dostawa ryb. Ryby powinny posiadać: -przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru - w przypadku ryb świeżych, -zapach neutralny, nie kwaśny, -wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej - a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą - najczęściej są to liczne nieestetyczne ubytki -dokument identyfikacji handlowej. Część VII: Dostawa jaj. Jaja powinny być: -świeże, -klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g), -skorupka o normalnym kształcie, czysta, nie uszkodzona, nie myta i nie czyszczona, -komora powietrzna nieruchoma, o wysokości nie przekraczającej 6 mm, -białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał, -żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał, -tarcza zarodkowa niewidoczna, -zapach swoisty, bez obcych zapachów. Część VIII: Dostawa świeżych warzyw i owoców. Artykuły powinny być: -świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste, -kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni, -prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam, -średniej wielkości - niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe, -bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał, -wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych, Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń. Część IX: Dostawa świeżego mięsa drobiowego. Wyroby powinny mieć następujące cechy jakościowe: -elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi, -barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła, -zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu, -niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Część X: Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego. Wyroby z mięsa powinny posiadać następujące cechy jakościowe: -czystość - mięso czyste, bez śladów, zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione, -konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się, -smak, przydatność, zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy, -zdatne do spożycia, -opakowanie - pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. Część XI: Dostawa wędlin i podrobów. Wędliny i podroby powinny posiadać: -klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, -opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, -przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru, -przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 1 0 dni od dnia dostawy towaru..
Metryka
- autor lub odpowiedzialny za treść: Małgorzata Malkowskadata wytworzenia informacji: 2014-08-06
- opublikował: Robert Konarzewskidata dodania: 2014-08-06 10:55
- zmodyfikował: Robert Konarzewskiostatnia modyfikacja: 2014-08-06 10:56
- Ogloszenie (HTML)29.37kB
Metryka
- autor lub odpowiedzialny za treść: Małgorzata Małkowskadata wytworzenia informacji: 2014-08-06
- opublikował: Robert Konarzewskidata dodania: 2014-08-06 10:59
- SIWZ (PDF)590.59kB
Metryka
- autor lub odpowiedzialny za treść: Małgorzata Małkowskadata wytworzenia informacji: 2014-08-06
- opublikował: Robert Konarzewskidata dodania: 2014-08-06 11:00
Na podstawie art. 92 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tj. Dz.U. z 2013r. Nr 907 z późno zm.) w imieniu -Miejskiego Zespołu Obsługi Szkól i Placówek Oświatowo - Wychowawczych w Makowie Maz. informuję, że w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego nr MZ.252.80.2014 pn:
"Dostawa artykulów żywnościowych dla szkół i przedszkoli Miasta Maków Mazowiecki" przeprowadzonego w dniu 13 sierpnia 2014 roku -wybrane zostały najkorzystniejsze oferty firm..
Metryka
- autor lub odpowiedzialny za treść: Małgorzata Małkowskadata wytworzenia informacji: 2014-08-20
- opublikował: Robert Konarzewskidata dodania: 2014-08-20 12:10
- MZEAS_wybor_oferty_2014.pdf (PDF)1.2MBZawiadomienie o wyborze
Metryka
- autor lub odpowiedzialny za treść: Małgorzata Małkowskadata wytworzenia informacji: 2014-08-20
- opublikował: Robert Konarzewskidata dodania: 2014-08-20 12:11